אודות

מאז הקמתה בשנת 1995, ביקשה הרשת להפוך את חווית הקנייה לחוויה נעימה ואיכותית יותר מהמקובל בענף המזון המהיר, והדבר בא לידי ביטוי באיכות המוצר, בהיגיינת הסניפים, בעיצובם ובשירות ללא פשרות - על מנת להגשים מטרה זו שמה הרשת דגש עיקרי על איכות וטריות חומרי הגלם בהם היא משתמשת והמסופקים לסניפי הרשת מדי יום מהמפעל המרכזי.

כל מוצרי הרשת מיוצרים מחומרים טבעיים וללא חומרים משמרים או כימיקלים למיניהם.
הסניפים ממורקים ומעוצבים בשיטת "המטבח הפתוח", כך שהלקוח יכול לראות ולעקוב בהנאה אחר הנעשה במטבח הסניף. כל זאת יחד עם ריהוט איכותי, מיזוג אוויר ועיצוב נקי הופכים את חווית הקנייה ב"פלאפל בריבוע" למשהו אחר…

הסיפור של פלאפל בריבוע

זה החל בשנת 1995, במהלך חופשת השחרור שלי מצה”ל.

שירתתי ביחידת המחשבים של חיל המודיעין ופלאפל לא היה בדיוק תרחיש אפשרי לאזרחות… 

הרעיון לפתיחת חנות פלאפל אחרת וליצירת קונספט חדש למאכל הלאומי, היה של אייל, אחי הבכור, כמו גם הרעיון ליצירת קציצות מרובעות במקום אלו העגולות, שכולנו היינו רגילים להן.

השם “פלאפל בריבוע”, אותו הגה אבי, הכיל בתוכו גם את ההבטחה הצרכנית, שהרי זה לא סתם פלאפל, אלא “פלאפל בריבוע!”, וגם את צורת הקובייה אשר מלווה אותנו מאז ועד היום.

במהלך אותה חופשת שחרור, פתחנו את הסניף הראשון ברח’ רוטשילד 85 בראשל”צ, בעזרת אשראי לא גדול מהבנק, מענק שחרור גדול עוד פחות, ומתכון מנצח של סבתי ז”ל.

כבר אז ידעתי מה אני רוצה ליצור, קונספט ייחודי של מוצר באיכות הגבוהה ביותר, עיצוב עדכני, מטבח שקוף, מכירה בתוך חנות ממוזגת וממורקת ובעצם – הענקת חווית קנייה לצרכן הישראלי, אשר היה מורגל לצרוך את המאכל הלאומי בדוכנים על קרן רחוב, החשופים לפיח מכוניות ושאינם הצטיינו במיוחד בכל הקשור להיגיינה, ניקיון וחוויית לקוח.

התדמית של “פלאפל”, כמוצר, הייתה בעייתית באותה התקופה, ולוותה באגדות על תדירות החלפת השמן אחת ל… על סוג השמן, ועל הרכיבים של קציצות הפלאפל בחלק מאותם דוכנים. אנו זיהינו את אותה בעייתיות כהזדמנות – הזדמנות לשנות, לחדש ולהצטיין, הזדמנות לשים את המאכל הלאומי שלנו במקום הראוי לו!

ואכן, שינינו…

הסניף הבריק והלקוחות החלו אט-אט להצביע ברגליים ולהבין שב”פלאפל בריבוע” יש להם ביטחון בקנייה, ביטחון באיכות, בטריות, בניקיון ואיך לא.. בטעם.

החלפנו (ועדיין מחליפים) את השמן על בסיס יומיומי

אנו משתמשים בירקות ובחומרי הגלם הטובים והאיכותיים ביותר

את הקציצות, אנו מטגנים אל מול עיני הלקוחות, מייד עם ההזמנה

אנו יוצרים מדי לילה את כל מוצרינו במרכז הייצור החדיש והמשוכלל, הנושא רישיון יצרן ממשרד הבריאות

אנו משתמשים בתבליני “פּרג” המשובחים

גרגירי החומוס שלנו – מזן הדס, גדלים בארץ, וכל הרכיבים של מוצרינו טבעיים ואינם מעובדים. כך, אתם הלקוחות, יכולים להיות בטוחים, שהמזון שאתם אוכלים ב”פלאפל בריבוע” הוא טרי, בריא ואיכותי.

תערובת הפלאפל שלנו מכילה רק חומוס ישראלי, ירקות טריים ותבלינים משובחים. ללא פירורי לחם, קמח, עמילנים או כימיקלים.

 

מצוינות היא שם המשחק!

אנו לא מתפשרים על דבר. החל מחומרי הגלם וכלה באריזות.

שיפרנו ואנו ממשיכים לשפר ולחדש כל העת וכל מה שרק אפשר למענכם,  הלקוחות שלנו.

 

להפוך את רשת “פלאפל בריבוע” למובילה ולגדולה בארץ, אינו דבר של מה בכך ומשול להקמת רשת המבורגרים חדשנית ופורצת דרך בארה”ב או רשת פיצריות באיטליה..  

כל זה קרה אך ורק הודות לכם, לקוחותינו הנאמנים ועל כך תודתנו.

גיא יקר,
מנכ"ל ומייסד